Gør dit køleskab mere grønt

Det er ikke kun salaten i dit køleskab, der bør være grøn. Madopbevaring er én af de ting, der producerer mest affald i hjemmet. Men vidste du, at der er mange gode, grønne alternativer, som også er genanvendelige og holder længere? Vi gennemgår nogle af de bedste muligheder her, så du kan opdatere madopbevaringen i dit køleskab.

Prøv biofryseposer

Biofryseposer fra BIOBAG ZENZO er revolutionerende. Poserne er lavet af et bioplastmateriale, som er certificeret komposterbart ifølge europastandarden EN 13432. Det betyder, at de bliver fuldstændig nedbrudt, når de bliver smidt ud med madaffaldet. Plastikposer ender alt for nemt i naturen, men med biofryseposer får du det bedste fra begge verdener. De praktiske biofryseposer holder på maden, som vi kender det, men udgør ingen fare for naturen eller miljøet. Dét er fremgang, der er pengene værd. Fryseposerne kommer i størrelserne: 2, 4 og 6 liter og i ruller, som du er vant til. Den eneste forskel er, at din påvirkning på miljøet ændrer sig til det bedre – takket være dit valg og BIOBAG ZENZO.

Erstat madfilm med vokspapir

Ligesom almindelige fryseposer kan erstattes med biofryseposer, kan madpapir af film og plastik erstattes med et meget bedre alternativ. Bivokspapir er let at pakke maden ind i, det fedter ikke, som man ellers skulle tro ud fra navnet, og så er det godt for miljøet af flere årsager. Bier og biavlere er nødt til at leve i harmoni og med respekt for hinanden, for mens bierne producerer mere honning, end de har brug for, passer biavleren på dem og rydder op i boet, så insekterne ikke skal stresse over flytning eller farer. Bivoks høstes etisk og med kærlighed til bierne, og bivokspapir er et godt alternativ til sølvpapir og plastfilm.

Bambus i stedet for plastik

Biofryseposer, bivokspapir – og bambus. De tre B’er, der gør køkkenet lidt grønnere. Ja, køkkenet. For selvom bambus hurtigt fornyer sig selv, er robust og genanvendeligt, så er det ikke velegnet til at stå i et fugtigt køleskab eller komme i opvaskemaskinen. Men der er mange andre alternativer, det kan bruges til. Byt madkassen af plastik ud med én af bambus, og køb en bambusbrødkasse i stedet for én af plastik eller metal. Det er de små ændringer, der betyder meget, og selvom plastik ganske rigtigt er ubestridt på nogle områder, er der masser af andre områder, hvor bambus både er billigere, bedre og pænere.