Harmonikaspiller til reception

Harmonikaspiller til reception

Når der skal afholdes reception så bliver mere festligt med en Harmonikaspiller. Hvis man sørger for at vælge den rigtige musiker, kan det være med til at skabe en hyggelig og afslappet stemning. Musik kan være med til at bryde isen når man til reception kommer til at møde nye mennesker. En Harmonikaspiller er et godt valg hvis man har et ønske om denne stemning til sin reception. Det er ikke alle harmonikaspillere der kan levere den rigtige stemning, så derfor er det en god idé at spørge ind til flere vigtige ting inden du booker en musiker.

Harmonikaspiller og musik genre

Noget af det vigtigste er selvfølgelig musikken, for det er ikke alt der lige går til en reception. Gode musikgenre er fx fransk musette, som kan give en stemning at Paris og Sydfrankrig. Det er både den franske Café musik og musiknumre af Edith Piaf som skaber denne stemning. De lette lyse tone smyger sig ind mellem gæsterne og giver dem en behagelig oplevelse når harmonikaspillerens fingre leger på harmonikaens små knapper.
En anden musikgenre der fungere godt til reception er let jazz, og det fungere faktisk rigtig godt på en harmonika. Det skal være jazz i den stille og afdæmpede ende af skalaen, men kan også være jazz versioner af velkendte numre. Den type musik giver en dejlig, behagelig og helt unik underlægning til receptionen.

Det skal du spørge harmonikaspilleren om

Det er vigtigt at spørge harmonikaspilleren om han eller hun har erfaring med at spille til reception, det er vigtigt at man er opmærksom på lydniveauet. Særligt til reception er lydniveauet vigtigt. Gæsterne kommer for at ønske tillykke, tale sammen og netværke. Derudover vil der ofte skulle holdes taler, som kræver at musikken er tilpasset og afdæmpet.
En anden ting der er vigtigt at spørge harmonikaspilleren om er placeringen, og hvad kræver det i forbindelse med afvikling af underholdningen. En af fordelene ved at booke en harmonikaspiller er at harmonikaspilleren kan stå op og kan går rundt, og dermed placere sig forskellige steder. Det kan være en fordel hvis receptionen fx. er i flere lokaler. Derudover er det også ret hyggeligt for gæsterne at harmonikaspilleren går rundt imellem dem. Det giver en oplevelse af at musikken er levende og giver et nærvær som man ikke rigtig kan få med andre instrumenter. Endelig har det også betydning for lydniveauet som ikke vil være dominerende men hele tiden afstemt og tilpasset situationen.