Kom i gang med at strikke med Maskefabrikken – sådan gør du!

Under Corona var der mange, der prøvede kræfter med en række forskellige hobbyer; en af de meget populære var at strikke. Hvis du aldrig nåede med på trenden dengang, men nu er kommet frem til, at det er noget, som du godt kunne tænke dig at lære, så kan det måske føles en smule uoverskueligt at komme i gang – særligt fordi der netop er så mange, der bare strikker den ene trøje efter den anden. Dog er det ikke noget, som du behøver at frygte – der er masser af gode strikkeopskrifter, som du kan bruge, hvis du er nybegynder, så det handler blot om at komme i gang!

Den rette strikkeopskrift fra Maskefabrikken

Når du skal i gang med at strikke, så handler det om at finde den helt rigtige strikkeopskrift. Der er nemlig stor forskel på hvor nem eller svær de forskellige strikkeopskrifter er. I begyndelsen bør du lede efter strikkeopskrifter der er lige til at gå i gang med fra eksempelvis Maskefabrikken, da du ellers hurtigt kan miste motivationen til at strikke. En fordel for nogen er at vælge en, hvor de ikke bruger det korrekte “strikkesprog”. Dog vil det jo så forlænge læringsprocessen, hvis du engang vil prøve kræfter med dette.

Garn, der ikke filtrer

Foruden at vælge en strikkeopskrift, der er lige til at gå i gang med, så er der også forskel på garn og hvor nemt eller svært det kan være at strikke med de forskellige typer. Dette skyldes at noget garn har større tendens til at filtre end andet. For eksempel er det nemmere at strikke med bomuld, end det for eksempel er at strikke med uld.

Når du lige starter, bør du som udgangspunkt gå efter noget, der ikke filtrer, da du sandsynligvis kommer til at skulle pille noget af strikketøjet op; og det er noget sværere hvis garnet filtrer sammen.

Start småt

Et sidste råd vil være at starte småt i forhold til det projekt eller den strikkeopskrift, som du går i gang med. Det kan være demotiverende, hvis ikke du rigtigt kan se, at du kommer nogen vegne, og hvis du aldrig får glæde af det, som du strikker. Derfor starter mange med et halstørklæde. Derudover kan det være en ide at benytte garn af en vis størrelse, netop så du kan se, at du gør fremskridt.