Sådan hejser du flaget i din flagstang

Er du så heldig at have en flagstang i haven? Så er der også kun gode grunde til at udnytte muligheden for at hejse Dannebrog, når familie og venner fejrer store begivenheder. Det er nemlig smukt, når Dannebrog svajer i vinden med de røde og hvide farver.

Det er dog ikke fuldstændigt ligegyldigt, hvordan du hejser og tager flaget ned igen. Her får du en kort guide til, hvordan du udviser den rette respekt.

Sådan bør du hejse Dannebrog

Der er som sådan ingen reel straf for at lade Dannebrog hænge ude hele døgnet rundt. Dog er der regler og traditioner, der gør, at du skal udvise det danske flag respekt, når du hejser det op i flagstangen. Derfor bør du følge de følgende regler for at sikre, at du altid udviser respekt ved både hejsning og nedtagning:

Hejs flaget ved solopgang

Du bør først hejse flaget ved solopgang, og du bør vente til klokken 8, hvis du vil følge traditionerne.

Når du hejser flaget, må det ikke røre jorden i processen, og du bør altid hejse det roligt. Derudover bør alle omkringstående vende sig med fronten til flagstangen, når det hejses, så alle viser det respekt.

Tag flaget ned ved solnedgang

Dannebrog skal ned igen ved solnedgang, for ellers risikerer du at flage for djævelen. Derfor bør du huske at tage det ned, før det bliver mørkt udenfor. Det er også lettere at tage det ned, når du rent faktisk kan se både flagstang og liner tydeligt.

Når du tager det ned, skal du på samme måde som ved hejsningen udvise respekt. Bagefter bør du folde flaget pænt sammen og lægge det et sikkert sted.

Find alt i flagstænger, flag og tilbehør hos Fyns Flagstangs Industri

Mangler du en splinterny flagstang, et nyt Dannebrog eller måske bare en ny line? Så finder du det hele hos Fyns Flagstangs Industri.

Hos Fyns Flagstangs Industri kan du finde flagstænger i flere størrelser. Det er nemlig vigtigt, at den har den rigtige højde i forhold til dit hus. Derfor tilbyder de også flagstænger i højder fra 3 meter og helt op til 18 meter.

Derudover kan du også finde både nye flag, vimpler og ikke mindst alt i tilbehør, så du kan hejse flaget ved både de små og store begivenheder.

Har du brug for hjælp, kan du altid kontakte virksomheden. De har nemlig mange års erfaring og har rejst flagstænger i hele Danmark.