Spis frokost med dine kolleger, studievenner og familie

Det bliver ofte kun til en sandwich på farten eller en müslibar på cyklen. Men det er vigtigt at værne om frokosten. For når man spiser i ro og mag sammen med andre, bliver man både gladere og sundere. Det kan for nogle være en uoverkommelig hindring at nå frokosten. Derfor er der her tips til, hvordan man i en travl hverdag kan nå frokosten.

Få en firma frokostordning

Der kan være flere årsager til, at man ikke får pakket sin madpakke om morgenen. Man har måske travlt, mangler inspiration eller har ikke nået at handle ind. Men firmafrokosten er vigtigt, da det er her, man udvikler det sociale fællesskab og får energi til resten af arbejdsdagen. Hvis man ikke har mulighed for at få madpakke med, kan man overveje at indføre en firma frokostordning på arbejdet. Frokost+ beskæftiger sig med frokost catering, og de leverer firma frokostordninger til små og store virksomheder i Østjylland. Hos dem kan man skræddersy en firma frokostordning med velsmagende og varieret mad, hvor man både kan få varme og kolde retter, salatbarer og dessert om fredagen. Desuden kan man tilvælge frisk frugt og kage, hvis man har behov for det. Firma frokostordningen bliver leveret til døren, så den er klar til tiden. Bestil en firma frokostordning fra frokost cateringfirmaet Frokost+ og saml jer om den gode firmafrokost.

Gør noget ud af det med familien

Når man undgår at spise frokost, kan man komme til at kompensere for manglende frokost med mere aftensmad eller snacks om aftenen. Derfor er det en god idé at opfordre familien til at spise frokost. Man kan gøre det hyggeligere ved at forberede maden sammen og eventuelt tage på picnic sammen. Samtidig kan man bruge tiden på at komme ajour med, hvad der sker i hinandens liv.

Forbered madpakken til studiet

For mange studerende står de daglige måltider på kopnudler og pasta med pesto. Nogle gange når man ikke at få pakket madpakken med, fordi man har travlt med studie og fritidsaktiviteter. Men hvis man skal have energi til studierne og samtidig vil spare penge, kan man med fordel forberede frokosten i form af ‘meal prepping’. Hav altid kolonialvarer som ris, pasta og brød på lager, så du nemmere kan forberede frokosten. Derefter kan du søge efter lækre opskrifter og lave en indkøbsliste til hele ugen.

Fordele ved at spise frokost

Hvis man føler sig dvask henimod eftermiddagen, kan det være, fordi man ikke har spist frokost. Når man spiser frokost og små mellemmåltider i løbet af dagen, stiger blodsukkeret, og du vil bedre kunne koncentrere dig. Derudover kan det også øge produktiviteten, når man tager en frokostpause, fordi man ikke går død i opgaverne.